Follow on Facebook

Sunday, December 4, 2011

Sayyid Iqbal and Siti Nuraini [prewedding + bits of solemnization]

FULL PREWEDDING VIDEO

untuk paparan yang lebih jelas (HD) sila lah ke official facebook page kami
AKUreka

tahniah kami ucapkan kepada Sayyid Iqbal dan Siti Nuraini dan terima kasih kerana memilih AKUreka sebagai juru video dan photo rasmi pada majlis perkahwinan anda.

Wednesday, November 30, 2011

Sayyid Iqbal and Siti Nuraini [teaser]




untuk paparan yang lebih jelas (HD) sila lah ke official facebook page kami
AKUreka

Saturday, November 12, 2011

Dillah & Zie


tahniah kami ucapkan kepada pasangan Dillah & Zie yang telah di ijab kabulkan pada petang kemarin 11.11.11. terima kasih kerana memilih kami AKUreka sebagai jurugambar rasmi anda berdua. 

Sunday, October 16, 2011

bermain cahaya


KLIK GAMBAR UNTUK PAPARAN YANG LEBIH BESAR
bermain jalur cahaya natural

persembahan terbaru dari Fairuz. 

Wednesday, September 28, 2011

chaos theory




agak lama tak tunjukkan hasil kerja digital art / manipulasi dalam blog AKUreka ni. jadi aku persembahkan karya terbaru. cewahhh... agak2 kalau aku buat t-shirt design ni.. ada yang nak tak?

Monday, September 19, 2011

Saturday, September 17, 2011

what if..?

new video. hehehehe
bermula dengan something yang sweet.. ala2 musim panas di oversea gitu... hahhahah... tapi kali ni dengan ending twist yang agak pelik.

best view in HD
like it
rate it
comment it
(^_^)

Thursday, September 15, 2011

experimental lagi

one gloomy morning


cermin


kedua dua watak dalam video ini di lakonkan oleh adik Syarifah Sri Fuji. terima kasih Fuji! (^_^)

Wednesday, August 24, 2011

[short film] ramadhan ini.. aku temukan.. [jom tengok]

seperti yang di perkatakan malam tadi.. inilah filem pendek "Ramadhan ini.. aku temukan.." kami berharap korang semua suka. sebuah filem pendek yang tak seberapa tapi cukup istimewa dan sangat dekat di hati kami (especially aku hehehe) like it. comment it. rate it.. on youtube dan facebook. alright. enjoy ya kawan2~~~

like it. comment it. rate it.

Ramadhan ini.. aku temukan.. [short film]

dalam post yang lepas... projek filem pendek yang akan di lakonkan oleh adik Damia terpaksa dibatalkan kerana terdapat beberapa hal yang tak dapat di elakkan.. (tapi dah reserve untuk next project hehehe) tetapi projek di teruskan dengan rombakkan pada storyline dan barisan pelakon. ini adalah beberapa screen shot untuk short filem kami bertajuk. will upload the video soon. hehehehhe esok kot.

"Ramadhan.. aku temukan"











Sunday, August 21, 2011

screen test bersama adik Damia

adik Syarifah Damia Fatihah.. talent untuk filem pendek yang akan bermula pengambarannya pada esok hari. nampak natural depan kamera. hmmm... boleh pegi jauh budak ni. hahahaha. harap2 cuaca esok baik dari pagi hingga ke petang.

filem pendek pasal apa?.. ceritanya pasal... erm... alaa... karang dah siap tengok la sendiri. hahahahhah... its not actually bertemakan Ramadhan... tapi satu situasi yang berlaku dalam bulan Ramadhan... harap2 mesej nya "sampai".



untuk view versi HD yang lebih jelas sila view terus di laman Facebook kami

Friday, August 5, 2011

stranger in paradise - II

kesinambungan daripada post yang lepas.. rupanya encik Fairuz jambu ni main video pulak hahhaha walaupun tools tak di bawak bersama waktu tu.. tapi dia berani jugak buat. jom tengok.. (sebab dirakam guna tangan jer.. takda sebarang alat bantuan jadi video shaky sket hhaahha)



Sunday, July 31, 2011

stranger in paradise


pada 13 julai yang lalu, seorang dari team kami.. fairuz.. mengadakan penjelajahan solo (cewah macam la adventure gilababeng) ke sabah. from kk - tawau - samporna - lahad datu. he called it holiday. tapi bagi kami smua.. ianya adalah pengembaraan penuh ranjau seorang pahlawan yang terpaksa menjinakkan naga gergasi bernafas api penjaga singgahsana untuk menemui sang puteri si buah hati.. hahahahhaha. sepanjang pengembaraannya.. dia di berikan satu misi khusus!!.. dengan senjata yang sentiasa di genggam walau kemana saja dia melangkahkan kaki.. senjata hikmat canon 7D. hahahahha.




gambar terakhir ni temanya berlainan dari gambar2 lain yang diatas. but still it got something.. kan?.. yes? no? or maybe its just me. hahaha. mungkin ianya intro untuk bahagian kedua untuk STRANGER IN PARADISE dia ni.. hmmm.... menyimpan taring berbisa rupanya si fairuz ni. hehehhehe YOSHH!! 

Monday, June 27, 2011

Friday, June 24, 2011

Wan Asnawi Shah + Siti Azizah

untuk menonton versi High Definition,
sila ke laman facebook kami

AKUreka

Wan Asnawi Shah + Siti Azizah [akad]

faziela + firdaus

untuk menonton versi High Definition,
sila ke laman facebook kami

AKUreka

Faziela + Firdaus [pre-wedding]

Faziela + Firdaus [akad]


faziela + firdaus [penutup]

mereka berdua ini adalah pasangan yang paling "sempoi" dan "happening" yang kami pernah jumpa. sepanjang 3 hari majlis,  satu pengalaman yang menyeronokkan. lebih2 lagi video-man yang juga merangkap sebagai video-editor melakukan SDE (same day edit) dan kemudian menyambung shoot untuk hari keesokkannya. melihat gelagat dan berinteraksi dengan mereka, terasa hilang semua penat yang di rasa. Faziela & Firdaus. semoga berkekalan hingga ke akhir nanti.

Jackery & Zarina


Wan & Carmelia

Potraiture session : Zakaria & Manurain

5


1

2
3
4
Photography by : Rudy Iskandar
Interested? : call  AKUreka hotline 017-8034340 for bookings